Potje geld sparen

Samen geld sparen tips

Heb jij aan het einde van je salaris ook nog wel eens een stukje maand over? Dan ben jij niet de enige. Vele Nederlanders vinden het lastig om de financiële zaken goed op orde te hebben.  Sparen is lastig, laat staan als je dit samen met een groep wilt doen. Daarom kan jij in dit bericht de beste tips vinden om geld opzij te zetten. Zo kan samen met je vrienden sparen voor een mooie vakantie, een goed festival of voor een groot cadeau.

De tips

Tip nummer 1 is: spaar voor een concreet doel. Een concreet doel geeft jullie een stip op de horizon waarvoor jullie sparen. Het zorgt voor verbeelding en hoe dichter bij het doelbedrag komt, hoe leuker het word! Een concreet doel kan bijvoorbeeld de zomervakantie met vrienden zijn of een toffe activiteit met de vereniging. Via Potje kan jij een pagina aanmaken voor jullie doel. Geef de pagina een leuke foto, doelbeschrijving en maak het doel levend voor de groep. Geen gedoe met een nieuwe gezamenlijke rekening openen, maar simpelweg een download via de App of Play Store.

Tip nummer twee: bepaal hoeveel jullie gaan sparen. Hoeveel willen jullie gaan sparen? Wat is het doel? Door van tevoren uit te zoeken hoeveel er (ongeveer) gespaard gaat worden kan er een spaarplan gemaakt worden. Dit is via Potje super simpel omdat de geldbaas, degene die het potje aanmaakt, allerlei spaartaken kan toewijzen aan de deelnemers van het potje. Zo krijgt de hele groep inzicht in hoeveel er al gespaard is, wie te laat is met betalen en kunnen er reminders gestuurd worden.  

Tip nummer drie: bepaal het startmoment voor het sparen. Goede voornemens hebben de meeste kans op succes wanneer je op een vooraf afgesproken tijd start. Bijvoorbeeld vanaf de eerste week van het nieuwe jaar of bij een nieuw studiejaar. Dit zorgt voor duidelijkheid en voor consistentie in het sparen. Als jullie nu al weten dat jullie volgende zomer samen op vakantie gaan, waarom dan niet alvast afspreken wanneer jullie starten met sparen? Hiernaast ook goed om af te spreken in welke frequentie jullie sparen. Wekelijks, maandelijks, om de zoveel dagen. Extra tip: de meeste mensen krijgen hun loon rond de 25ste van de maand.

Hopelijk helpen deze tips bij het sparen voor jullie doel. Probeer Potje gratis uit en ontdek hoe makkelijk samen sparen is, zonder een nieuwe rekening of spaarrekening te hoeven openen. Wel zo makkelijk!  

Gerelateerde berichten

Maakt geld gelukkig?
Maakt geld nou echt gelukkig?! 

In onze samenleving is geld een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Je...

Bruiloft Potje
Wat kost een bruiloft? Spaartips voor jouw mooie dag

Wil jij of ga jij trouwen? Dan heb je vast wel eens nagedacht...