Slim sparen: hulp van mobiele spaarpotje apps

Nederlanders zijn nog altijd Europees kampioen in sparen. Tijdens het corona jaar 2021 hebben we gezamenlijk 52 miljard Euro opgepot. Gemiddeld sparen wij hierdoor €1734 per persoon per jaar.  Een mooi bedrag voor op de spaarrekening, maar toch zullen vele van jullie herkennen dat je toch langzaam die spaarrekening weer leeg trekt. Uitgaven voor kleding, uitgaan of verse koffie zijn vaak de boosdoeners. Zo blijft die verre reis waarvoor je spaart toch een hele opgave. In deze blog vind je een aantal handige diensten die banken en andere aanbieden om eenvoudig te sparen via spaarpotjes en slotjes.

Automatisch sparen apps

Bij verschillende banken, zoals de Rabobank kan je sparen voor je doel zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Met automatisch sparen kan je een vast bedrag per week, maand of jaar opzij zetten van je betaalrekening naar je spaarrekening. Dit wordt nog eens leuker gemaakt met spaarpotjes waarbij je een doel kan instellen. Bij de bank Knab kan je ook automatisch flexibel sparen, de mobiele app berekent aan het eind van de maand wat je kunt missen en maakt de rest over naar je spaarrekening. Uiteraard mag je zelf bepalen wat minimaal op je betaalrekening moet blijven staan.

Apps die helpen de verleiding te weerstaan

Sparen is moeilijk! En als je gespaard hebt, dan is het nog moeilijker om niet onnodig aan je spaargeld te zitten. Er zijn verschillende apps die jouw helpen om slim te sparen en de verleiding te weerstaan. Een voorbeeld is de nieuwe functionaliteit van de ABN AMRO bankieren app: de spaargeldslot. Met het slot kan je de rekening net zo lang op slot zetten als je wilt, maart het duurt 24 uur om het spaargeldslot eraf te halen. Deze functie is ontworpen om oplichting tegen te gaan, maar zal ook enorm helpen om toch nog even na te denken of je die nieuwe sneakers wel echt nu al nodig hebt.

De app Potje biedt de mogelijkheid om jouw spaargeld echt opzij te zetten en kan je ook nog eens samen met je vrienden sparen. Uit onderzoek blijkt dat sparen in groepen een veel hoger bedrag oplevert, dan als je alleen zou sparen. Hulp, motivatie en een klein beetje groepsdruk is voor niemand kwaad. In de mobiele app Potje maken we het doel waarvoor jij spaart heel visueel en helpen we jouw onderweg. Zo is de verleiding om je gespaarde geld uit te geven minder groot.

Besparen is ook sparen

Naast sparen kan je ook een hoop besparen, waardoor je meer geld over hebt om uiteindelijk te sparen. Denk aan het zoeken van recepten bij de producten die in de supermarkt in de aanbieding zijn. Kijk op het bonnetje wat je bespaart hebt en boek dat direct over naar je spaarrekening of je Potje account. Een goede app om te besparen op je boodschappen is Scoupy. Via Scoupy kan je diverse deals vinden en het geld wat je bespaart kan je vervolgens inzetten voor jouw spaardoel.

Hierboven hebben we enkele tips gegeven om slim te sparen via mobiele apps. Wil jij ook geen gedoe geld, teveel verleiding of verschillende dure bankrekeningen. Open dan gratis een potje via de app en probeer het uit!

Gerelateerde berichten

Save Now, Buy Later
Tijd voor ‘Save Now, Enjoy Later’

Vele van ons zijn bekend met ‘Buy Now, Pay Later ’betaalmethodes. Deze betaalmethodes...

Potje jubileum
Guusje spaarde voor het jubileum van haar ouders met Potje!

Omdat we jullie van voldoende spaar inspiratie willen voorzien, zullen wij elke maand...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website