Potje community sparen

De sociale impact van Potje

Samen sparen voor een gemeenschappelijk doel gaat verder dan alleen financieel gewin. Het gaat om het bouwen van een hechtere gemeenschap, het stimuleren van positieve veranderingen en het delen van bijzondere momenten. Potje, de innovatieve spaar-app, heeft niet alleen als doel om individuen te helpen hun financiële doelen te bereiken, maar ook om een impact te hebben op bredere gemeenschappen. We kwamen er laatst achter dat je heel makkelijker geld kunt verzamelen om dat vervolgens in te zetten voor een goed doel. 

Het versterken van de gemeenschap en het introduceren van de app in één 

Met Potje hebben we gezien hoe collectief sparen een instrument kan zijn om de gemeenschap te versterken. Het is niet alleen een manier om financiële lasten te delen, maar ook om gezamenlijke doelen te stellen en te bereiken. Een van de meest gedenkwaardige initiatieven die deze impact perfect illustreert, is het Ko Tao initiatief. 

In samenwerking met Chicas Contentas lanceerden wij het Koh Tao initiatief, gericht op het ondersteunen van lokale ondernemers en het creëren van een positieve impact in de gemeenschap. De campagne had als doel om een hardwerkende fruitverkoopster in Koh Tao, Thailand, een welverdiende vrije dag te geven. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van Potje, Chicas Contentas en de lokale gemeenschap werd deze dag van rust en waardering werkelijkheid.

Dit initiatief heeft ons laten zien dat mensen bereid zijn om samen een sociaal doel na te streven. Wij vonden het echt vét om te zien dat onze app dus ingezet kan worden voor het goede doel. De meiden van Chicas Contentas komen op plekken in de wereld waar dit soort initiatieven waarde toevoegen. Daarom hebben wij afgesproken dat we samen vaker dit soort projecten oppakken. Wij geloven er namelijk echt in dat Potje op deze manier een steentje kan bijdragen. 

En waarom dan geld ophalen met Potje en niet gewoon met een betaalverzoek of via een crowdfunding platform? Allereerst, omdat via Potje het geld apart staat en niet op de privérekening van de organisator. Wel zo veilig natuurlijk. Daarnaast spaar je echt samen in een community. Zo is er niet alleen contact tussen de organisator en degene die bijdraagt, maar echt tussen de hele groep. Zo kan je in Potje zien wie er al heeft bijgedragen, hoeveel, wanneer en wat er nog bereikt moet worden. Ook kan je met de groep over een langere periode geld ophalen, bijvoorbeeld iedere maand een storting door alle deelnemers. Zie het als een WhatsAppgroep met een spaarpot aan de bovenkant. Geen massagroep zoals met crowdfunding, maar samen met de mensen uit de wijk of de buurt. Leuk, samen en doelgericht.

Inspiratie voor toekomst

Het succes van het Ko Tao initiatief heeft Potje geïnspireerd om verder te gaan op dit pad van sociale impact. We geloven dat collectief sparen een krachtig instrument kan zijn om gemeenschappen te ondersteunen en te versterken. In de toekomst kijken we uit naar nog meer initiatieven die een positieve verandering teweegbrengen in verschillende gemeenschappen over de hele wereld. 

Potje gaat niet alleen over geld sparen, het gaat over samen bouwen aan een betere toekomst voor iedereen. Samen maken we het verschil, en samen maken we de wereld een beetje mooier.

We zijn benieuwd of jij leuke ideeën hebt die ook kunnen bijdragen aan de community! Dit gaat natuurlijk niet alleen over het inzamelen van geld, maar ook juist om het stimuleren van het sparen. Met onze Save Now, Enjoy Later campagne haken we hier ook mooi op in. Stel jij hebt een leuk idee of wilt hier graag met ons over kletsen. Stuur ons een berichtje op Instagram!

Gerelateerde berichten

Droomreis gespaard potje
Geld sparen voor een wereldreis: Zo deed Sharon dat! 

Toen mijn vriend zei dat hij een sabbatical kon nemen van een jaar,...

Potje & Enter the Wave
Nieuw partnership Enter the Wave & Potje

De voorpret van elke vakantie: Enter the Wave en Potje slaan de handen...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website