Babyshower met Potje

Een goedkope babyshower organiseren?

Welkom, toekomstige babyshower-organisatoren! Het plannen van een babyshower kan een leuke ervaring zijn, maar het beheer van kosten kan soms een uitdaging zijn. Maak je echter geen zorgen; in deze blog delen we enkele slimme en budgetvriendelijke tips om een prachtige babyshower te organiseren zonder zelf blut te gaan of de deelnemers op te zadelen met hoge kosten.

Locatie: kies slim

Een van de grootste uitgaven kan de locatie zijn. Overweeg om de babyshower thuis te organiseren of informeer bij vrienden en familieleden of ze een geschikte locatie hebben die je kunt gebruiken. Een picknick in het park of een gezellige bijeenkomst in de achtertuin kan net zo mooi zijn als een gehuurde zaal of café.

Creatieve uitnodigingen

Bespaar geld op dure uitnodigingen door creatief te zijn. Maak bijvoorbeeld digitale uitnodigingen via gratis online platforms of ga zelf aan de slag met knutselmateriaal. Dit voegt een persoonlijk tintje toe en bespaart je geld dat je elders kunt gebruiken.

Potluck-stijl eten

Het eten bij een babyshower is vaak het duurst. Overweeg een potluck-stijl aanpak waarbij elke gast een gerecht meebrengt. Super leuk, goedkoop en vaak ook nog een heel lekker. En nu we het toch over een pot hebben, een extra tip: via de app Potje kan je vooraf geld inzamelen voor de babyshower of voor het cadeau. Zo weet je zeker dat je al het geld hebt om alles te kunnen kopen en blijf jij niet zitten met de kosten.

Budgetvriendelijke activiteiten

Organiseer leuke activiteiten die je zelf bedacht hebt. Denk aan spelletjes als ‘Baby Bingo‘ of ‘Raad de Babyvoeding’, die weinig tot geen kosten met zich meebrengen. Je kunt ook creatieve workshops organiseren waar gasten iets voor de baby kunnen maken, zoals handgemaakte luiertaarten.

Cadeau poolen babyshower

Vraag de gasten om samen geld in te leggen voor een gezamenlijk cadeau in plaats van individuele geschenken. Dit vermindert niet alleen de kosten voor de gasten, maar zorgt ook voor een groter en waardevoller cadeau voor de aanstaande ouders. Ook hier is het heel handig om de app Potje te gebruiken om geld in te zamelen voor het babyshower cadeau.

Tweedehands schattenjacht

Babykleding, speelgoed en andere benodigdheden kunnen duur zijn. Overweeg tweedehands winkels of Marktplaats om toffe schatten te vinden. Veel babykleding is amper gedragen omdat baby’s snel uit hun kleding groeien, dus waarom niet wat geld besparen en toch schattige outfits vinden met een beetje zoeken?

Wees flexibel

Last but not least, wees flexibel. Soms moet je concessies doen, en dat is helemaal oké. Het belangrijkste is dat iedereen geniet van de en dat de aanstaande moeder of ouders blij zijn met jullie gezelligheid.

Een babyshower hoeft niet duur te zijn om onvergetelijk te zijn. Met een beetje creativiteit en planning kun je een fantastisch feest organiseren dat niet alleen de aanstaande ouders, maar ook je portemonnee gelukkig maakt. Veel plezier met het plannen van de babyshower en maak er een feest van om te herinneren!

Gerelateerde berichten

Geef Lisa’s Kookboeken als cadeau

Is jouw vriend of vriendin een echte kookliefhebber en wil je samen met...

Geld inzamelen collega's
Geld inzamelen voor iemand op het werk

Gaan jouw haren ook overeind staan als iemand weer met een idee komt...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website