Lief en leed pot

Lief en leed potje met collega’s

We hebben allemaal weleens van die dagen dat alles tegenzit of juist geweldige momenten die we willen delen. Wat als we je vertellen dat er een eenvoudige en leuke manier is om zowel de hoogte- als dieptepunten in het leven van jou en je collega’s te vieren? Maak kennis met het geheime wapen van teambuilding: het Lief en Leed potje!

Wat is een lief & leed pot?

Dus, wat is dit magische potje en hoe kun je het inzetten om de band met je team te versterken? Het Lief en Leed potje is een briljant concept waarbij collega’s vrijwillig bijdragen aan een gemeenschappelijke pot, die vervolgens wordt gebruikt om liefdevolle verrassingen te regelen voor leuke gelegenheden of om steun te bieden tijdens minder blije momenten.

Hoe zet je een lief & leed potje op?

Allereerst, het opzetten van zo’n potje is super eenvoudig. Begin met het informeren van je team over het idee. Creëer vervolgens een gezellige digitale pot via de app Potje en nodig je collega’s uit om deel te nemen.  

Vast bedrag of vrijwillige bijdrage?

Via de app Potje kan je er voor kiezen om iedereen bijvoorbeeld 5 Euro per maand te laten bijdragen of laat iedereen vrijwillig beslissen hoeveel ze willen bijdragen aan het Lief en Leed potje. Dit kan een maandelijks bedrag zijn, iets symbolisch of zelfs een eenmalige bijdrage. Het draait allemaal om de gedachte en het gevoel van saamhorigheid. Of jullie gaan voor een vast bedrag of een vrijwillige bijdrage ligt aan de organisatie en het is een goed idee om dit samen te beslissen.

Besteden van de pot

Zodra het potje goed gevuld is, kun je beginnen met het plannen van activiteiten. Denk aan verjaardagscadeautjes, bloemen voor een collega die een moeilijke tijd doormaakt, of een klein feestje om een behaald succes te vieren. Het potje fungeert als een fonds voor positieve verrassingen en een bron van steun wanneer het nodig is.

Het mooie van het Lief en Leed potje is dat het niet alleen draait om geld, maar vooral om het delen van liefde en empathie binnen het team. Het creëert een gevoel van gemeenschap en zorgt ervoor dat collega’s zich gewaardeerd en gesteund voelen, zowel in goede als in minder goede tijden.

Maak een lief en leedpot aan

Dus waar wacht je nog op? Start vandaag nog jouw Lief en Leed potje en ontdek hoe deze eenvoudige, maar krachtige, traditie de teamgeest naar nieuwe hoogten kan tillen. Laat de werkgever ook bijdragen en keer de pot of een deel van de pot uit wanneer dat nodig is. Super simpel en leuk!

Gerelateerde berichten

Samen sparen
Waarom is een gezamenlijke spaarrekening of geldpot zo handig?

Samen met je vrienden sparen voor die trip naar Curaçao? Of samen met...

Oliveo voetbalteam Potje inzamelingsactie
Crowdfunding met een kleine kring: social funding

Stel je voor: je deelt een Potje met vrienden en familie, waarin ze...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website