Geld inzamelen collega's

Geld inzamelen voor iemand op het werk

Gaan jouw haren ook overeind staan als iemand weer met een idee komt om geld in te zamelen voor een afscheidscadeau van een collega, voor iemand die met zwangerschapsverlof gaat, die jarig is, promotie heeft gemaakt of met pensioen gaat? Of doe je maar al te graag mee? 

Veel mensen ervaren tijdens dit principe wat frisse tegenzin. Maar waarom is dat? 

Nou wel hierom! 

1.    Moeizaam en tijdrovend proces

Geld inzamelen voor iemand is een proces dat erg moeizaam kan verlopen. Het neemt veel tijd in beslag, tijd die je goed kan gebruiken voor andere werkzaamheden. Daarnaast wordt er maar al te graag voor ieder evenement een aparte groepschat aangemaakt, waarin langdurig wordt besproken wat er gegeven gaat worden. Je hebt wel iets beters te doen toch? 

2.    Budgetbeperkingen 

De één gaat elke week naar een sterrenrestaurant, de ander heeft net genoeg bij elkaar gespaard om eens in het jaar bij de Beren te kunnen eten. We kunnen niet in ieders portemonnee kijken, toch? Budgetbeperkingen kunnen zorgen voor een naar gevoel bij het inzamelen van geld voor iemand. Sommige mensen kunnen het simpelweg gewoon niet missen. 

3.    De persoon niet (goed genoeg) kennen

́Rietje van de vijfde verdieping, gaat met pensioen. Peet, kan jij ook wat inleggen? Rietje? Asjemenou, ik ken helemaal geen Rietje?´

Dat mensen gevraagd worden om geld in te zamelen voor iemand die ze eigenlijk amper kennen, geeft vaak veel tegenzin. 

4.    Niet kunnen bepalen of weten wat er gegeven wordt

Stel je voor je levert geld in voor een afscheidscadeau en vervolgens wordt er een cadeau gegeven waarmee jij het totaal niet mee eens bent. Lekker dan, daar heb je je geld voor ingelegd. Wat een onzin. We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen daar blij van wordt. 

5.    Geen nee durven te zeggen

Elke week is er wel weer een verzoek, of zelfs meerdere per week. Dan gaat Jan met pensioen, dan gaat Lisa met zwangerschapsverlof en dan gaat de baas op sabattical. Eigenlijk ben je er wel een beetje klaar mee, je bent de kerstman niet. Maar als je nee zegt dan wordt je gierig aangekeken en dat wil je ook niet. Nee durven zeggen is iets dat veel mensen lastig vinden als het gaat om het inzamelen van geld voor iemand. 

 

Maar wist je dat dit veel gemakkelijker kan? 

Met Potje

  1. Heb je geen last meer van een moeilijk en tijdrovend proces. Je maakt hup een digitaal potje aan en gaan met die banaan. Zeg maar gedag tegen al die vervelende Whatsappgroepen. Lees hier waarom een gezamenlijke geldpot zo handig is! 
  2. Heb je geen last meer van een norm die gezet wordt als het gaat om budget. Mensen kunnen zelf bepalen wat ze in het geldpotje stoppen. Wat voor hen goed voelt, zonder dat anderen daar iets van vinden. 
  3. Again, je bepaalt zelf wat je inlegt. Dus als je Rietje van de vijfde verdieping helemaal niet kent, dan leg je toch lekker niks in de geldpot. Of wellicht kan er een klein bedrag vanaf.
  4. Met Potje zie je vooraf waar het geld aan besteedt wordt. Je kan in een potje een leuke foto uploaden of de beschrijving aanpassen. Zo kan iedereen zien welk cadeau er gekocht gaat worden.
  5. Hoef je niet meer in het openbaar nee te zeggen en verberg je hoeveel je hebt bijgedragen. Je kunt digitaal zelf bepalen wat en of je wat inlegt, zonder de openbare spotlight. Je hebt ook de mogelijkheid om je donatiebedrag te verbergen voor de rest.  

Zeg maar gedag tegen onrust voor het inzamelen van geld op de werkvloer. 

Potje is me voor elk bedrijf toch een Potje handig! 

Meer weten? Download onze applicatie in de Apple of Android store.

Ook kun je allereerst een potje aanmaken via de website.

Gerelateerde berichten

April: grote update Potje app

Goed nieuws! Wij gaan een grote update doorvoeren in de app Potje. Één...

Hoe Potje de manier van samen sparen vereenvoudigt: Een interview met Laura

Potje waarom gebruik je dat nou eigenlijk?! We hebben het gewoon eens gevraagd...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website