Festivalpotje

Goedkoper of zelfs gratis festival hoppen: bespaar jezelf een pot met geld! 

Wildenburg, Verknipt, Lowlands, Tomorrowland, Into the woods… Oeh eigenlijk wil je Paaspop en misschien Decibel ook nog wel meepakken?! Oeh wat hebben we zin in een zomer vol dansjes zeg! Leuke plannen allemaal, maar wacht eens, wordt jouw portemonnee hier wel zo blij van? Hier heb je me toch een pot met geld voor nodig?! 

Het bijwonen van festivals hoeft de bank echt niet te breken. Met een beetje creativiteit, planning en het vinden van de juiste deals kun je een topper van een festivalzomer hebben en jezelf een pot met geld besparen! 

Wij laten je zien hoe met de 10 tips! 

1. Early bird tickets en groepskortingen

Profiteer van vroegboekkortingen door je tickets zo vroeg mogelijk te kopen. Bovendien bieden veel festivals groepskortingen aan, dus bundel je krachten met vrienden en bespaar jezelf een pot met geld! 

2. Vrijwilligerswerk of promotiewerk

Een paar uur werken per dag als vrijwilliger in ruil voor gratis toegang?! Kom maar door hoor! Veel festivals werken met dit principe. Het werk kan variëren van het helpen bij de ingang, tot het bemannen van informatiestands. Kijk op de website van de festivals of stuur ze gewoon een berichtje. 

Ook werken sommige festivals samen met lokale bedrijven of organisaties die promotieactiviteiten uitvoeren voor het evenement. Door je aan te melden als promotor kun je mogelijk beloningen verdienen, waaronder gratis toegangskaartjes.

3. Slaap bij vrienden

Je hebt vast wel vrienden in de buurt van het festival toch? Bespaar jezelf de kampeer of hotelkosten en vraag of je een nachtje op de bank mag crashen! Veel slapen zal je toch niet en je bespaart een pot geld! 

4. Dagkaarten

Zijn meerdaagse tickets te duur? Overweeg om een dagkaart te kopen op de dagen waarop je het meest geïnteresseerd bent in de line-up. Zo houd je meer geld over in jouw festival geldpotje, om naar veel meer verschillende festivals te gaan! 

5. Vraag een ticket cadeau 

Een belevenis is toch het beste verjaardagscadeau! Kijk je ouders lief aan, of laat het een aantal keer vallen in de vriendengroep. Of wellicht kun je een digitaal verjaardagspotje aanmaken waar ze geld voor jouw festivalseizoen op kunnen zetten? Veel leuker dan simpelweg ‘geld’ vragen en altijd lekker zo’n pot met geld achter de hand! 

6. Stel een budget op per festival en laat je pinpas thuis

Zet een budget voor de dag, neem dit in cash mee en laat jouw pinpas thuis. Of neem een pinpas mee maar waar een x-bedrag op staat. Zo zorg je ervoor dat als je een borreltje te veel op hebt, je niet stiekem nog wat extra geld overboekt. Hulp nodig bij het opstellen van een budget? Volg ons handige budgettering voor beginners plan!

Ook kan je vooraf een Potje aanmaken en hier een x bedrag aan geld in sparen. Zo kunnen jij en je vrienden enkel uitgeven wat jullie via Potje hebben gespaard. 

7. Wedstrijden en acties 

Festivals of merken die present staat op de festivals organiseren vaak winacties Dit kan via social media, lokale radiostations of andere kanalen zijn. Houd de officiële kanalen van het festival in de gaten voor aankondigingen en grijp je kans! 

Wie niet waagt wie niet wint! Wie weet bespaar je jezelf een pot met geld! 

8. Media-accreditatie

Als je voor een mediabedrijf werkt, zoals een blog, tijdschrift of podcast, kun je proberen media-accreditatie aan te vragen. Hiermee kun je het festival bijwonen als persvertegenwoordiger en mogelijk gratis toegang krijgen! Ja soms moet je creatief zijn.

9. Artistieke bijdragen

Als je een artiest bent (muzikant, danser, etc.) kun je proberen om deel te nemen aan het festivalprogramma. Sommige festivals bieden gratis toegang aan deelnemende artiesten en willen beginnende artiesten graag supporten en zien het als een toffe bijdrage aan een kleine stage of een recreatieve area op het festival. Laat jezelf zien! 

10. Koop je ticket op de dag zelf

Yes, het brengt wel een risicootje met zich mee, maar als jij jouw kaartje last-minute voor je helft van de prijs hebt, omdat iemand er vanaf moet, dan voelt dat festival nog vele malen leuker! Het komt altijd wel voor dat mensen lastminute cancellen, dus houdt de facebook pagina´s en ticketswap´s in de gaten en bespaar jezelf een pot met geld. 

Welke festivals gaan jullie deze zomer bezoeken?! Laat het ons weten via de Instagram.
Ook als je nog een goede tip hebt om een pot met geld te besparen, trouwens! 

Begin nu al met sparen voor jouw festivals! Maak hier jouw festival potje aan of download onze Potje app voor jouw mobiele telefoon! 

Gerelateerde berichten

Spaarplan Potje
Budgettering voor beginners: Een spaarplan maken, waar jij hup, mee aan de slag kan! 

Ja, we weten het. Het klinkt ontiegelijk saai en het is in het...

5 manieren om je financiële doelen te bereiken

Financiële doelen zijn belangrijk omdat ze je helpen bij het plannen van je...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website