Handige geldapps

Handige geld- en spaarapps om je geld beter te beheren! 

Je vriendengroep komt met het briljante idee om over 3 maanden met zijn allen een lang weekend weg te gaan! Helemaal leuk, alleen heb jij geen flauw idee of je dat financieel gezien wel redt?! Shit, had je je geldzaken toch iets beter bij moeten houden! 

Geld rolt makkelijker dan ooit, maar het overzicht bewaren? Dat is me toch een partijtje lastig! Maak je geen zorgen, zelfs als je er een zooitje van hebt gemaakt, zijn er onwijs veel handige tools en applicaties die jou helpen inzicht te krijgen in jouw financiële gezondheid of die jou helpen je geldzaken eenvoudiger te beheren! 

Wij zetten onze favoriete geld apps en spaar apps voor het beheren van geld voor je op een rijtje! 

Money lover 

Deze geld app biedt een eenvoudige manier om je persoonlijke financiën te beheren. De applicatie bepaalt automatisch per uitgave tot welke categorie het behoort, denk aan salaris, eten, cadeaus etc. Op deze manier krijg je een duidelijke analyse over je geldgebruik aan het einde van de maand. Je ziet wat binnenkomt en wat je uitgeeft in een handig overzicht met behulp van grafieken. Ook kun je met de app een budgetplan maken en een alarm instellen om je te waarschuwen als je dreigt in het rood te komen staan.

+ Gratis, maar upgrade nodig voor meer features

+ Goed voor budgetteren

+ Travel mode: met up-to-date exchange rate

+ Scan bonnen en sla ze op in de applicatie

Geen terugkerende transfer optie

– Niet geschikt voor groepen

Dyme 

Word financieel zen door je financiën te fixen met de geld app Dyme. Deze app helpt jou orde te scheppen in je geld chaos door één of meerdere rekeningen aan de app te koppelen. De app geeft jou een duidelijk overzicht van al jouw uitgaven in categorieën. De app geeft je notificaties als je salaris binnenkomt, als er een betaling aankomt of als de app denkt een betere deal voor je te hebben. Ze geven bespaar suggesties waar nodig en onderhandelen met je huidige provider over het abonnement dat je hebt lopen voor je (als je dat wilt natuurlijk).

Ook maakt Dyme zich zorgen om de abonnementen-economie en biedt daarom de optie deze met één tik op de knop te stoppen. Handig zeg! 

+ Eenvoudig in gebruik

+ Geen reclame

+ Stop abonnementen met één klik 

+ Geeft advies op welke vaste lasten te besparen en onderhandeld voor je 

Beperkte budget tools

Nog niet met iedere bankrekening te gebruiken

Niet geschikt voor groepen

Buddy

Buddy is een geld en spaar app gericht op budgettering en belooft je financiële peace of mind te brengen. De app leert wat jouw vaste en onvermijdelijke uitgaven zijn, maar biedt ook ruimte voor onverwachte kosten en impulsaankopen. Je kunt maandelijkse en wekelijkse budgetten opmaken, de app doet vervolgens het rekenwerk en waarschuwt je als je ze dreigt te overschrijden. Ook kun je budgetten synchroniseren met je partner, huisgenoten of vrienden. 

+ Creëer en deel budgets met anderen

+ Customized: bepaal je eigen categorieën en kleuren thema´s 

+ Deel grote kosten met anderen en zorgt dat ieder betaalt

Je moet uitgaven manueel invoeren

Geen gratis versie 

Niet beschikbaar voor Android

– Niet geschikt voor groepen

Ibilly

Met de geld app Ibilly kun je jouw gehele financiële administratie op orde houden. Financiën, budgetten, spaardoelen – de app heeft het allemaal. Je krijgt een veilige koppeling met je bankrekening(en), hebt inzicht in inkomsten en uitgaven. Met deze app kun je daarnaast bonnen, garantiebewijzen en polissen op één plek bewaren. De app kan ook je klantenkaarten digitaliseren waardoor je die niet meer mee hoeft te nemen om toch die korting te krijgen.

+ Gratis versie

+ Bewaar bonnen en andere documenten op één plek

+ Instellen en bijhouden van spaardoelen

+ Maak koppelingen met 4 mensen

Koppelen meerdere bankrekeningen enkel met betaalde versie

N26 online bankieren app 

Deze geldapp is geschikt voor het online bankieren en het beheer van je rekening met N26. De app is daarom enkel geschikt voor gebruikers met een N26 betaalrekening. Die overigens gratis is. De app deelt jouw betalingen automatisch onder in categorieën en houdt het bij in een handig overzicht. Je ontvangt een melding op je telefoon met elke uitgave die je doet. 

+ Gratis in gebruik als je een betaalrekening hebt bij N26

+ Geen reclame

+ Online betalen mogelijk 

+ Optie voor maandelijks budget

+ Instellen en bijhouden van spaardoelen

Categorieën vooraf bepaald en geen optie tot wijzigen

Niet te gebruiken als je geen klant bent bij N26

– Niet geschikt voor groepen

Potje

Potje helpt vrienden, collega’s en families om gemakkelijk en veilig samen geld bij elkaar te brengen voor een mooi doel. Denk aan een onvergetelijke vakantie, een inzamelingsactie voor de vereniging, een sportief teamuitje, een prachtig cadeau of voor een legendarisch feest. Via de app maak je daadwerkelijk een geldpot aan, waar iedereen geld naar toe kan overmaken. Net zoals een nieuwe bankrekening, maar dan veel simpeler en te verwijderen na het behalen van jullie doel.

Lees hier waarom een gezamenlijke geldpot zo handig is!

+ Geschikt voor stellen, vrienden en collega’s. Of te wel: groepen

+ Een gezamenlijk potje is heel makkelijk aan te maken

+ De andere deelnemers van de pot hebben geen account of app nodig

+ Betalen naar de pot of ontvangen van de pot met iedere bankrekening

+ App regelt betaalverzoeken en houdt bij wie betaald heeft en stuurt reminders

Download hier de Potje app voor Android en hier voor Apple.

We zijn benieuwd welke geld en spaar apps jij gaat gebruiken?! 

Bovenstaande geld apps en spaar apps zijn voornamelijk gericht op het zorgen voor een goed financieel overzicht. Je krijgt met behulp van deze applicaties inzicht in jouw financiële situatie en op deze manier kun je goed berekenen wat je kunt sparen. We raden je daarom zeker aan één van deze geld apps te gebruiken! 

Als je weet wat je kunt sparen kun je vervolgens met Potje aan de slag! Spaar samen met je vrienden voor dat weekend weg, zodat je vooraf genoeg bij elkaar hebt gespaard om samen te genieten! Zo hoef je nooit meer nee te zeggen tegen dat té leuke weekend weg! 

Welke van de bovenstaande applicaties ga jij gebruiken? 

Gerelateerde berichten

Droomreis gespaard potje
Geld sparen voor een wereldreis: Zo deed Sharon dat! 

Toen mijn vriend zei dat hij een sabbatical kon nemen van een jaar,...

Spaartips
Slimme tips om eenvoudig geld te besparen als student

Geld sparen kan een uitdaging zijn, vooral als student met beperkte inkomsten. Maar...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website