Potje Esther interview

Esther spaarde voor haar droomvakantie naar Zuidoost Azië met Potje! 

Omdat we jullie van voldoende spaar inspiratie willen voorzien, zullen wij elke maand een spaarder in de spotlight zetten om samen te ontdekken waarom en waarvoor mensen nou eigenlijk sparen. Of het nu gaat om het opbouwen van een noodfonds, sparen voor een droomvakantie of het realiseren van een lang gekoesterde wens, elk verhaal is uniek en inspirerend! 

Door inzicht te krijgen in de motieven en strategieën van verschillende spaarders, hopen we jou te helpen je eigen financiële doelen te bereiken en nieuwe ideeën op te doen. 

Laat je inspireren door de diverse verhalen van mensen zoals jij en ik, die de waarde van sparen begrijpen en hun ervaringen willen delen.

Vandaag vertelt Esther over het sparen voor haar droomvakantie naar Zuidoost Azië! 

Even voorstellen. Esther, wie ben jij? 

Ik ben Esther en ik ben 22 jaar oud. Ik heb net mijn bachelor aan de WUR in Wageningen afgerond en heb op dit moment een tussenjaar. Volgend jaar ben ik van plan om in Rotterdam te gaan wonen omdat ik daar een master ga volgen aan de EUR in Rotterdam. 

Waarvoor heb jij met Potje gespaard? 

Ik heb altijd al de droom gehad om een reis te maken naar Zuidoost-Azië. Om dit doel te bereiken ben ik al tijdens mijn bachelor begonnen met sparen. Ik zette om de zoveel maanden wat geld apart. Omdat het studentenleven best prijzig is, lukte het mij niet om grote bedragen te sparen. Pas tijdens mijn tussenjaar lukte het mij om flinke bedragen te sparen voor mijn droom reis. Ik werkte 5 maanden lang dagelijks bij een bakker en daarom lukte het mij om elke maand ongeveer 600 euro in mijn Potje te stoppen. Door op deze manier te sparen is het mij gelukt om mijn droom vakantie naar Thailand en Vietnam waar te maken! 

Dat sparen, deed je dat alleen, of ook met anderen? 

Voor mijn droom vakantie heb ik echt zelf gespaard. Wel heb ik geld wat ik voor mijn verjaardag kreeg van anderen als cadeau, ook in mijn droomreis Potje gestopt. 

Door op deze manier te sparen is het mij gelukt om mijn droom vakantie naar Thailand en Vietnam waar te maken!

Wat was het tofste wat je hebt meegemaakt tijdens je reis? 

Het hoogtepunt van mijn droom vakantie was toch wel een motortocht van 4 dagen in het noorden van Vietnam, de Ha Giang loop. Samen met 6 andere backpackers zat ik achterop bij Easyriders. Zij rijden de route als het ware voor je, terwijl je achterop zit en lekker kunt genieten van het uitzicht en de verhalen die ze over de omgeving te vertellen hebben.

Wat vind je zo handig aan Potje? 

Ik vind de betaalherinneringen bij Potje heel handig! Deze kun je aanzetten, zodat je niet vergeet dat je nog geld opzij moet zetten deze maand. Daarnaast vind ik het heel fijn dat je zelf kunt kiezen of je structureel een bedrag in je Potje doet of dat je zelf momenten kiest waarop je geld in het Potje doet. Het is super tof dat je samen voor iets kunt sparen.

Heb je al een nieuw Potje aangemaakt, Esther? 

Jazeker! Ik ben aan het sparen voor mijn volgende droom vakantie. Dit keer is dat een reis naar Japan samen met mijn vriend en daarom beheren wij deze keer samen het Potje! Iedere maand proberen we geld in te leggen. Niet per se een vast bedrag, maar gewoon wat we kunnen missen! 

Dankjewel Esther voor jouw enthousiasme! En wat fantastisch om te zien dat Potje heeft bijgedragen om jouw dromen waar te maken! Wij hebben hier nog 80 spaartips voor jou geselecteerd om nog sneller voor jouw droomreis te kunnen sparen! 

Wil jij ook in deze rubriek verschijnen en anderen inspireren om te sparen? 

Stuur dan een mailtje info@potje.tech en dan zien we je hier! 

Volg je ons al op Instagram en LinkedIn

Gerelateerde berichten

Hoeveel sparen Nederlanders?
Hoeveel sparen Nederlanders gemiddeld?

Sparen. Het is een begrip dat vaak onderschat wordt en iets dat veel...

Ramadan 2024
Ramadan interview “Een tijd waarin geven centraal staat”

Bij Potje vinden we het super tof om meer te leren over verschillende...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website