Potje jubileum

Guusje spaarde voor het jubileum van haar ouders met Potje!

Omdat we jullie van voldoende spaar inspiratie willen voorzien, zullen wij elke maand een spaarder in de spotlight zetten om samen te ontdekken waarom en waarvoor mensen nou eigenlijk sparen. Of het nu gaat om het opbouwen van een noodfonds, sparen voor een droomvakantie of het realiseren van een lang gekoesterde wens, elk verhaal is uniek en inspirerend! 

Door inzicht te krijgen in de motieven en strategieën van verschillende spaarders, hopen we jou te helpen je eigen financiële doelen te bereiken en nieuwe ideeën op te doen. Laat je inspireren door de diverse verhalen van mensen zoals jij en ik, die de waarde van sparen begrijpen en hun ervaringen willen delen.

Vandaag vertelt Guusje over het sparen voor het jubileum van haar ouders! 

Even voorstellen, Guusje, wie ben jij? 

Ik ben Guusje en ik ben 27 jaar oud. Ik woon in Nederland (voor nu) en houd onwijs van reizen en het verbreden van mijn horizon. Voorheen heb ik langere tijd gereisd door Mexico, Australië en Portugal. Het is mijn grote droom om mijn eigen camper te kopen en hiermee door Europa te reizen. 

Maar dat is niet waar je nu voor gespaard hebt toch!? Waarvoor heb je dit keer gespaard met Potje? 

Yes dat klopt! Naast het spaarpotje voor mijn het kopen van mijn eigen camper heb ik dit keer gespaard voor het jubileum van mijn ouders. Ik spaarde om mijn ouders te verrassen met een feestelijk etentje op Vuurtoreneiland in Amsterdam. Dit is een prachtige locatie met een geweldig uitzicht en heerlijke culinaire ervaringen, wat het perfect maakt voor zo’n speciale gelegenheid! 

Hoe is dit spaardoel precies ontstaan? 

Deze spaardroom is ontstaan uit mijn wens om iets speciaals te doen voor mijn ouders om hun zilveren huwelijk ofwel hun jubileum te vieren. Ze zijn namelijk 25 jaar getrouwd! Mijn ouders zijn altijd een groot voorbeeld van liefde en toewijding geweest, en ik wilde graag iets terugdoen. De droom is om hen een onvergetelijke avond te geven op Vuurtoreneiland, compleet met een heerlijk diner en een prachtige sfeer.

Welke spaar afspraken hebben jij en je spaarpartner(s) gemaakt om dit doel te bereiken?

Ik heb samen met vrienden en familie van mijn ouders een potje aangemaakt waar iedereen aan bij heeft gedragen. We hebben elke maand een vast bedrag opzij gezet voor het jubileum van mijn ouders. We gebruikten hiervoor Potje als gezamenlijke spaarrekening en de potje app om de voortgang bij te houden. 

Hoe bevalt dat, dat samen sparen? Of zitten er soms ook wat beren op de weg?

Het samen sparen bevalt eigenlijk heel goed. Het is mooi om te zien hoe iedereen enthousiast bijdraagt aan dit cadeau. Natuurlijk zijn er soms kleine uitdagingen, zoals ervoor zorgen dat iedereen op tijd zijn bijdrage levert, maar over het algemeen verloopt het proces soepel.

Hoe krijgen jullie het voor elkaar om elke maand een vast bedrag samen te sparen?

We hebben duidelijke afspraken gemaakt en gebruiken Potje om georganiseerd te blijven. Deze app helpt ons om de voortgang bij te houden en zorgt ervoor dat iedereen makkelijk kan zien hoeveel er al gespaard is en wat er nog nodig is. Dit houdt iedereen gemotiveerd. Ook worden er herinneringen gestuurd om op tijd bij te dragen, dat is erg handig. 

Maken jullie bepaalde offers om meer te kunnen sparen?

Ja, we hebben allemaal kleine offers gebracht om dit jubileum voor mijn ouders mogelijk te maken. Zo gingen we bijvoorbeeld wat minder uit eten en probeerden we minder geld uit te geven aan niet-essentiële zaken. Het zijn vaak de kleine dingen die samen een groot verschil maken! 

Heb je een unieke spaartip voor onze lezers?

Zeker! Een tip die ik graag deel is om je spaardoelen concreet en visueel te maken. Wij hebben bijvoorbeeld een foto van Vuurtoreneiland opgehangen als herinnering aan ons spaardoel. Dit motiveerde ons elke dag om door te blijven sparen.

Heb je al een nieuw Potje aangemaakt, Guusje? 

Na het bereiken van dit spaardoel willen we ons focussen op een nieuwe droom: samen naar ons huis in Spanje gaan met de hele familie als een soort van familie jubileum! Het lijkt ons fantastisch om met de hele familie een vakantie te plannen en daar mooie herinneringen te maken. Dat wordt ons volgende grote avontuur.

Natuurlijk ben ik zelf ook nog steeds flink aan het sparen voor mijn eigen camper!



Voor welk doel ga jij sparen?! 

Dankjewel Guusje voor jouw enthousiasme! En wat fantastisch om te zien dat Potje heeft bijgedragen om jouw dromen waar te maken!

Wil jij ook in deze rubriek verschijnen en anderen inspireren om te sparen? 

Stuur dan een mailtje info@potje.tech en dan zien we je hier! 

Volg je ons al op Instagram en LinkedIn

Gerelateerde berichten

Ouderendag Potje
Spelletjes, taart en gezelligheid in Ouderenhuis de Cordaan

Toen Guusje en haar vriendinnen tijdens de kerstdagen beseften hoeveel mensen er alleen...

Spaarplan Potje
Budgettering voor beginners: Een spaarplan maken, waar jij hup, mee aan de slag kan! 

Ja, we weten het. Het klinkt ontiegelijk saai en het is in het...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website