Vriendinnentrip Potje

10 tips om jouw vakantie spaarpot niet geheel leeg te plunderen! 

Het is alweer zomer! Wat vliegt de tijd! Het perfecte seizoen om er even tussenuit te gaan en te genieten van het mooie weer en je rust te pakken. Maar vakanties kunnen soms helaas duur uitvallen, zeker als je aan het sparen bent voor andere doelen dan een vakantie of het liefst niet heel jouw vakantie spaarpot leeg plundert. 

Gelukkig zijn er een tal van manieren om een geweldige zomervakantie te vieren zonder al te veel geld uit te geven. Manieren die jou helpen om optimaal gebruik te maken van het geld dat je hebt verzameld in jouw vakantie spaarpot of jou helpen om niet alles uit te geven.   

Wij geven je 10 tips om optimaal gebruik te maken van jouw vakantie spaarpot. 

En nee hoor, de tip om in Nederland te blijven zullen wij je niet geven! 

  1. Boek je vakantie net buiten het hoogseizoen

Het klinkt misschien easy peasy, maar toch vergeten veel mensen hier rekening mee te houden! Als je niet aan de zomervakanties gebonden bent, ga dan in september of oktober op vakantie. Scheelt je bakken met geld en het is ook nog eens veel rustiger op de bestemming. 

  1.  Ga voor goedkopere bestemmingen

Wist je dat Albanië, Macedonië en Bulgarije super mooie bestemmingen zijn?! Je vindt er strand, zon, cultuur, lekker eten en vriendelijke locals! Maar ze zijn zoveel goedkoper! In Albanië heb je buiten de steden bijvoorbeeld vanaf € 0.60 een halve liter bier, voor € 6,- kun je uitgebreid lunchen en voor € 10,- dineren. Ook Portugal en Turkije kunnen goedkoop uitvallen, kies dan wel de iets minder toeristische trekpleisters zodat je verzekerd bent van lage prijzen. 

  1. Ga voor alternatieve steden

Ga voor Valencia in plaats van het super toeristische Barcelona, ga voor Padua in plaats van Venetië en wist je dat Napoli en Bologna ook super mooie steden zijn in Italië die veel goedkoper zijn dan Rome? Door voor een alternatieve stad te kiezen kun je veel geld besparen. Op deze manier kun je jouw vakantie spaarpot zelfs voor een tweede vakantie gebruiken! 

  1. Leef en slaap als een local

Probeer de levensstijl van de locals aan te nemen. Gebruik het openbaar vervoer, ga naar dat restaurantje in een achterstraatje; vraag het aan de locals! (lang leve google translate) 

Het is erg handig om in een Airbnb te verblijven zodat je deze kennis van de locals direct kunt verkrijgen. Ook couchsurfing is een goede optie. Je kan soms gratis bij locals verblijven op dit leuke platform. 

  1. Ga voor een huizenruil

Wist je dat je ook gewoon van huis kan ruilen voor een bepaalde periode? Er zijn verschillende platforms waar je je eigen stekkie op kan zetten en vervolgens kan uitkijken voor een wat zonnigere bestemming! Ook vind je dergelijke verzoeken vaak binnen hiervoor gemaakte Facebookgroepen. Jouw vakantie spaarpot is je dankbaar! 

  1. Ga op vakantie met een groep 

Trommel al je vrienden op, gooi ze in een Whatsappgroep, bepaal waar jullie heen gaan, maak vervolgens jullie digitale spaarpotje aan en sparen voor die vakantie maar! 

Reizen met een groep kan veel voordeliger uitvallen omdat je de kosten van accommodatie, vervoer en andere uitgaven met elkaar kunt delen! Ook is het natuurlijk een stuk gezelliger met z’n allen! Zorg er wel voor dat je alles goed vooraf regelt zodat je geen gezeur hebt met dat achteraf geregel met geld! 

  1. Verblijf bij familie of vrienden

Heb jij toevallig familie of vrienden wonen in een interessante bestemming?! Waarom zoek je ze niet lekker op? Je kan op deze manier besparen op accommodatie en je krijgt ook direct alle lokale geheimen voorgeschoteld. Ze zullen daarnaast onwijs blij zijn om je te zien. Dat kan je dan ook weer van je lijstje afstrepen! 

  1. Ga voor een goedkoper vervoermiddel

Het vliegtuig kan helaas soms erg duur uitvallen.. Kan je toevallig ook met de trein of met de bus? Of is er een goedkoper vliegveld in de buurt, waar je wellicht vervolgens de bus of trein vanaf kan pakken? Je kan ook eens in facebookgroepen kijken of er mensen zijn die naar een bepaalde bestemming rijden. Soms kun je tegen een kleine vergoeding meerijden. Blablacar is hier trouwens een goed platform voor! 

  1. Ga op zoek naar gratis of goedkopere activiteiten

Veel steden bieden gratis wandeltochten aan of je kunt er musea vinden met gratis toegang op bepaalde dagen. Voor veel verschillende steden kun je ook gewoon een gratis audiotour downloaden en op eigen houtje een stadstour met audioguide doen! Bekijk ook of er bepaalde deals zijn voor toeristen op het openbaar vervoer en andere attracties. 

Ook is het slim om vooraf in de cultuur van een land te duiken. Zo heb je in Spanje bijvoorbeeld de populaire ‘Menu del dia’, je eet in de middag met deze deal een drie-gangen-maal met een alcoholische versnapering voor maar 15 euro per persoon. Super handig als je dit vooraf weet, zodat je wat uitgebreider kunt lunchen en wat kleiner kunt dineren en op deze manier geld kunt besparen. 

  1. Verhuur je eigen huis 

Je eigen huis of appartement verhuren terwijl jij weg bent? Waarom niet?! Zo blijft het bewoond en zo kan je met dit extra verdiende geld wellicht nog wel een extra weekje vakantie bijboeken! 

Waar gaat jouw vakantie naartoe?! 

Met een beetje planning en creativiteit kun je een geweldige last-minute zomervakantie beleven zonder jouw vakantie spaarpot geheel leeg te plunderen! 

Hebben jullie nog meer tips voor een goedkope vakantie? Deel ze in de reacties met ons of laat het ons weten via Instagram of LinkedIn! 

Fijne vakantie! 

Gerelateerde berichten

Sparen voor je droom? Gebruik de SMART methode

Sparen voor je droom kan een overweldigende taak lijken. Toch lukt het veel...

Geld inzamelen collega's
Geld inzamelen voor iemand op het werk

Gaan jouw haren ook overeind staan als iemand weer met een idee komt...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website