Sportteam

Een potje sparen met je sportteam

Ben jij de geldbeheerder van je sportteam? Dan weet jij als geen ander het gedoe met groepspot. Wie heeft al wel betaald en wie niet? Deelt iedereen hier gelijk in mee en wat als de jij er nou een zaterdag niet is? Word jij er ook zo ontzettend moe van om constant mensen na te jagen om hun bijdrage over te maken? Lees dan snel verder, want wij hebben dé oplossing! 

Uitdagingen van de aanvoerder of de penningmeester

Voor de geldbeheerder is één van de minder leuke taken het verzamelen van bijdragen van alle teamleden. Een tijdrovende en stressvolle bezigheid. 

Zijn onderstaande situaties waarin jij jezelf herkent? 

  • Herinneringen sturen. Je bent enkel bezig mensen uit het sportteam na te jagen en betalingsherinneringen uit te sturen, omdat bijna iedereen vergeet het geld op tijd te betalen. Zinnen als: ‘Je krijgt het geld volgende week’ of ‘Ik dacht dat ik vorige week al betaald had?’ krijg je constant te horen. 
  • Administratieve rompslomp: Het bijhouden van wie wat betaald heeft en wie niet, vereist aardig wat organisatie en nauwkeurigheid. Fouten leiden elke keer weer tot misverstanden en frustraties. Ook kost het jou ontzettend veel tijd! Tijd die je veel liever besteed in het zonnetje met een lekker biertje in je hand. 
  • Financiële lasten: Lies en Jeremy hebben die nieuwe bank al lang staan terwijl jij jouw geld voor de nieuwe bank gebruikt hebt om bijdragen voor het team of de club voor te schieten. Elke keer betaal jij vooruit om het team in zijn behoeften te voorzien. Niet alleen legt dit een enorme druk op jouw persoonlijke financiën, maar ook moet je wachten tot iedereen je heeft terugbetaald. 
  • Onwil of onvermogen van leden: Ook maak je het soms mee dat niet iedereen bereid of in staat is om op tijd te betalen. Dit brengt veel tijdrovende en ongemakkelijke situaties met zich mee. Voor je het weet heb je Jan al 10 keer gevraagd om alsjeblieft dat geld over te maken. 

Hoe Potje kan helpen bij de organisatie van je sportteam

Potje is een app die gericht is op groepsbetalingen. Potje helpt vrienden, families, collega’s en verenigingen om gemakkelijk en veilig samen geld bij elkaar te brengen voor ieder doel.

Dat betekent dat je met Potje toegang hebt tot een eenvoudigere manier om een geldpot te creëren waar iedereen in je sportteam geld in kan stoppen. Dit zorgt ervoor dat het najagen van kosten en het uit eigen zak betalen verleden tijd zijn. Hoe dat precies in zijn werk gaat? We geven je twee voorbeelden! 

Voorbeeld 1

FC Zaltbommel heeft een super goed jaar – ze staan bijna aan de top van de competitie. Sanne en Desiree hebben aardig wat doelpunten gescoord. Echter is door een zware storm de kantine van de club flink beschadigd, waardoor deze niet meer toegankelijk is. Super jammer voor de hockeyclub, die helaas niet de financiën heeft om zomaar de kantine in oude glorie te herstellen. Sanne en Desiree besluiten daarom om een inzamelingsactie te starten. 

Allereerst denken Sanne en Desiree aan een crowdfunding platform om het geld in te zamelen. Maar al snel vinden ze een heel groot nadeel: de kosten zijn wel 5-7% van het gehele bedrag dat ingezameld wordt. Dat kan in dit geval al snel meer dan honderd euro worden. 

Maar nu heeft Desiree Potje ontdekt! Een tool om geld in te zamelen van groepen. Met heel duidelijk de kosten vooraf en geen percentage. Voor een grote pot is dat 10 euro. Fijn! Desiree verhoogt hun doelbedrag simpelweg met 10 euro om deze kosten te dekken en start met geld inzamelen.

Binnen no time is er genoeg geld ingezameld en hoeft Desiree niets zelf voor te schieten. Ook is er geen administratieve rompslomp achteraf. Iedereen kan zien hoeveel er al is ingezameld en hoe ze dichter bij het doelbedrag komen. Probleem opgelost! 

Lang leve Potje! 

Voorbeeld 2

JOVC-1 wilt met elkaar op trainingskamp in Spanje. Waarom: omdat het kan, niet omdat de prestaties nou zo goed zijn. Een heerlijk weekje weg met het team. En een klein beetje voetballen naast hele andere activiteiten.

Maar dat geintje kost wel 400 euro per persoon. Een flink bedrag om zomaar neer te leggen. Daarom besluit het team gezamenlijk om iedere maand geld opzij te leggen en op het jaarlijkse JOVC event broodjes te gaan verkopen. 

Een top idee, alleen hoe doen ze dat met het geld? Een hele verantwoordelijkheid om dat zomaar op je privé rekening te hebben. En wordt dat niet ‘per ongeluk’ uitgegeven? 

Nu heeft iemand uit het team toevallig een reclame voorbij zien komen op Instagram. Het was iets met ‘potje’, een app voor groepen. Na Google bezocht te hebben, hebben ze het direct gevonden. Het was dus echt ‘Potje’. 

De aanvoerder maakt een geldpot aan voor de groep met een simpel spaarplan = 10 maanden lang 40 euro per maand. Het hele team ontvangt automatische iedere maand betaal reminders en de aanvoerder heeft er verder geen omkijken naar. Gene gedoe! 

Dit klinkt als de ideale oplossing toch? En ja hoor, zo simpel kan de oplossing zijn! 

Wil jij jouw cortisol levels ook flink laten dalen en financieel zen zijn? Maak een potje!

Gerelateerde berichten

Spaartips
Slimme tips om eenvoudig geld te besparen als student

Geld sparen kan een uitdaging zijn, vooral als student met beperkte inkomsten. Maar...

Oliveo voetbalteam Potje inzamelingsactie
Crowdfunding met een kleine kring: social funding

Stel je voor: je deelt een Potje met vrienden en familie, waarin ze...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website