Van vaag idee tot concrete plannen

Op 27 juni 2019 wordt het volgende artikel door RTL Nieuws gepubliceerd: “Deze vriendengroep spaart drie ton voor hun droomvakantie (in 2045)”. Hierin wordt het verhaal verteld van 2 vrienden die besluiten te sparen voor hun droomreis samen met de rest van hun vriendengroep.

Het begon als een lollig idee op een dronken avond, om te sparen voor een cruise naar Bora-Bora. Maar na die avond besloten de vrienden om er serieus voor te gaan zitten. Ze zagen het als een leuke mogelijkheid om hun vriendengroep bij elkaar te houden, een gedeelde activiteit die de binding tussen de vrienden houdt. Want na zoveel jaar kan er natuurlijk een heleboel veranderen. Na een inventarisatie was de groep uiteindelijk met 4 vrijgezelle mannen en 9 stellen compleet.

Geldbeheer

Vervolgens moesten ze bedenken hoe ze dit geld zouden gaan beheren. “Dat was echt nog een flinke zoektocht. Er bestaat eigenlijk geen spaarmogelijkheid voor groepen en het gaat over veel geld, dus er zit een risico in. Dat wilden we liever niet.” Daarop besloten ze om zich als een vereniging in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en met een bank samen te werken.

Afgesproken is dat iedereen €40 spaart per maand, wat uiteindelijk leidt tot een bedrag van €12.000 per persoon. Waar ze het geld precies aan gaan uitgeven op Bora-Bora, weten ze nog niet. Maar het doelbedrag is er. Want uiteindelijk gaat het de groep meer om het plezier van het proces dan het reisdoel op zich.

Onderneem actie

De boodschap is duidelijk: houd het niet bij ideeën maar onderneem actie om ze werkelijkheid te laten worden. Bereken het doelbedrag dat je nodig hebt en hoeveel je daar maandelijks of jaarlijks aan bij kunt dragen. En dan nog het goede nieuws: inmiddels is het niet meer nodig om een vereniging op te richten en samen te werken met een bank, net als deze groep. Want met Potje kun je gemakkelijk met een groep sparen terwijl iedereen het overzicht blijft houden. Dus waar wacht je nog op? Maak je dromen concreet en download de app samen met je vrienden.

Related articles

Geldpotje samen sparen
Waarvoor kan ik een geldpotje gebruiken?

Met een geldpotje kan je sparen voor een droom. Door steeds een bedrag...

Bruiloft Potje
Wat kost een bruiloft? Spaartips voor jouw mooie dag

Wil jij of ga jij trouwen? Dan heb je vast wel eens nagedacht...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website