Oliveo voetbalteam Potje inzamelingsactie

Crowdfunding met een kleine kring: social funding

Stel je voor: je deelt een Potje met vrienden en familie, waarin ze een kleine bijdrage kunnen doen aan een helder en hartverwarmend doel. Een doel dat de glimlach op iemands gezicht tovert. Dat klinkt toch als iets wat je gewoon wilt doen? 

We hebben weer zo’n geweldig verhaal dat onze harten verwarmt en ons doet glimlachen. Dit keer gaat het over de JO15-1 voetbalploeg die hun ogen hebben laten vallen op het epische Internationale toernooi in Lommel, België tijdens Pinksteren 2024. 

Inzamelingsactie met Potje

De JO15-1 heeft niet alleen geld ingezameld door warme broodjes te verkopen tijdens hun wedstrijd, maar ze hebben ook slim gebruik gemaakt van Potje voor de betalingen. Hoe handig is dat? Het team heeft een leuke foto gemaakt, ook als bedankje voor alle donaties. Ze hebben inmiddels hun streefbedrag bereikt!

Wat is social funding?

Social funding is een krachtige beweging waarbij individuen samenkomen om gezamenlijke doelen te verwezenlijken. Bij Potje hebben we deze beweging omarmd en het zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Zie het als crowdfunding, maar dan met je eigen community zoals je vrienden, collega’s en/of familie. 

Het idee is simpel maar doeltreffend: stuur een Potje naar vrienden en familie, waarin ze een kleine bijdrage kunnen leveren aan een duidelijk en waardevol doel. Het resultaat? Samen maken we het verschil voor anderen en realiseren we dromen.

Bij Potje draait alles om het creëren van financiële ruimte om doelen te bereiken die échte waarde toevoegen aan het leven. Of je nu je persoonlijke dromen wilt verwezenlijken, een hartverwarmend kerstdiner voor ouderen wilt organiseren, iemand de reis van hun leven gunt of jezelf uitdaagt om deel te nemen aan een marathon, Potje biedt een gestructureerde en eenvoudige manier om samen te sparen.

Maar het gaat verder dan enkel financiën. Het draait om de gezamenlijke reis naar een gedeeld doel. Social funding met Potje is niet slechts een financiële investering; het is een investering in samenhorigheid en gemeenschapszin.

Voorbeelden van social funding

Geen zorgen. Wij hebben hier wat inspiratie voor je. 

Project in het buitenland: Stel je voor dat jouw vrienden en familie samen sparen voor jouw project in het buitenland. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, een studie of een humanitaire missie, samen maak je de wereld een stukje beter. Kijk bijvoorbeeld naar een eerdere blog van ons over het helpen van Nid in Thailand. 

Hartverwarmend kerstdiner: Samen een Potje maken om een onvergetelijk kerstdiner te organiseren voor ouderen in de buurt. Een warm gebaar waarmee je niet alleen geld inzamelt, maar ook gemeenschapszin bevordert.

Droomreis voor een ander: Een Potje opzetten om een vriend of familielid een droomreis te schenken. Hoe geweldig is het om samen bij te dragen aan de onvergetelijke ervaring van een ander?

Marathon avontuur: Je hebt altijd al de marathon willen lopen, maar het is een flinke uitdaging. Met een gezamenlijk Potje moedigen vrienden en familie je niet alleen aan, maar helpen ze je ook bij het realiseren van dit sportieve doel.

Social funding met Potje is niet alleen een financiële investering; het is een investering in ‘samen’ en gemeenschapszin. Doe mee, maak een Potje aan en ontdek de kracht van gezamenlijk sparen!

Related articles

Droomreis gespaard potje
Geld sparen voor een wereldreis: Zo deed Sharon dat! 

Toen mijn vriend zei dat hij een sabbatical kon nemen van een jaar,...

Slim sparen: hulp van mobiele spaarpotje apps

Nederlanders zijn nog altijd Europees kampioen in sparen. Tijdens het corona jaar 2021...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website