Ouderendag Potje

Spelletjes, taart en gezelligheid in Ouderenhuis de Cordaan

Toen Guusje en haar vriendinnen tijdens de kerstdagen beseften hoeveel mensen er alleen zijn, besloten ze een gezamenlijk goed voornemen op te stellen. Het was tijd om iets terug te doen! En ze voegden daad bij woord! De 30 inwoners van Ouderenhuis de Cordaan hebben een onvergetelijke avond gehad! De meiden zitten vol enthousiasme en staan te springen om nog meer ouderenhuizen een topper van een avond te bezorgen!   

Hoe kwamen jullie op het idee dat het tijd was om iets terug te doen? 

´Tijdens een meidenavondje net voor kerst, kwam het onderwerp ineens ter sprake. We vonden het allemaal zo lastig om te zien dat sommige mensen heel eenzaam zijn. Vooral tijdens de kerstdagen waar het draait om samenzijn, is dit iets dat heel erg opvalt. Dus we besloten de handen ineen te slaan en met een plan op te proppen te komen.´ 

Hoe hebben jullie dit plan van de grond gekregen? 

´We kwamen met het idee om eerst geld in te zamelen. Dat maakt het zoveel makkelijker om een plan van de grond te krijgen! We gebruikten daar de applicatie Potje voor. We hebben een Potje aangemaakt en mensen gevraagd te doneren. Voor we het wisten hadden we 555 euro opgehaald!  We besloten verschillende ouderentehuizen te benaderen. Ouderenhuis de Cordaan in Amsterdam was het eerste huis dat reageerde en daarom hebben we de eerste avond hier georganiseerd!´ 

Vertel, hoe was het?! 

´Het was eigenlijk nog veel specialer dan we verwacht hadden. Natuurlijk is het altijd super tof om iets terug te doen, echter we hadden nooit van zoveel enthousiasme durven dromen! 

Er wonen 30 inwoners in dit huis met een lichte verstandelijke beperking, de leeftijd is 70+ en sommige hebben helemaal geen familie meer. Het was geweldig om te zien hoeveel de verzorgsters om de ouderen geven en we merkten dat deze spelletjes avond iets was, wat ze nooit eerder hadden meegemaakt. En het werd zo gewaardeerd! 

Het was zo bijzonder om te zien hoe iedereen deze avond opbloeide. Het is zoiets kleins, maar het maakt zo’n groot verschil voor deze mensen! En ook wij gingen met een vol hart naar huis!´

Wat gaan jullie met de rest van het geld doen? 

Ja, het is zo tof dat we nog aardig wat geld over hebben! We willen proberen elke maand een ander ouderenhuis te bezoeken en wellicht kunnen we zelfs in dezelfde huizen terugkomen! 

Het is zo leuk om iets terug te doen en deze doelgroep is een doelgroep die vaak vergeten wordt! En dat terwijl we (hopelijk) allemaal het punt bereiken dat we tot deze doelgroep behoren. Het is daarom zo belangrijk!´

Wat willen jullie verder nog kwijt? 

´Met dit initiatief willen we Nederland ook laten inzien hoe makkelijk het is om iets terug te doen. Want waarom zou je de hele avond op de bank hangen als je ook wonderen kan verrichten? Het is zoiets moois en bijzonders. Iets dat eigenlijk veel meer mensen zouden moeten doen! En hoe gemakkelijk is het?´

We zijn er rete trots dat Potje als middel kan worden ingezet om wonderen te verrichten! 

Laat ons weten hoe jij Potje wilt gebruiken om een verschil te maken en wij stoppen alvast een kleine bijdrage in jouw Potje! 

Related articles

Potje feest
Sparen als student? Ultieme spaartips & spaardoelen voor tijdens je studie

Voor vele studenten is het moeilijk om te sparen tijdens de studententijd. Zo...

Een avontuurlijke reis in je tussenjaar

Ben jij van plan om komend jaar een mooie reis te maken maar...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website