Samen sparen

Waarom is een gezamenlijke spaarrekening of geldpot zo handig?

Samen met je vrienden sparen voor die trip naar Curaçao? Of samen met je huisgenoten een buffer hebben voor de huur of als er eventueel iets kapot gaat in huis? In een wereld waarin we steeds meer streven naar samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid, is het hebben van een gezamenlijke spaarrekening met je vrienden of partner een slimme zet om jullie doelen te bereiken, dromen uit te laten komen of een vangnet te hebben voor onvoorziene omstandigheden. Maar waarom is een gezamenlijke spaarrekening dan eigenlijk zo handig?! Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje! 

1.    Transparantie

Een gezamenlijke spaarrekening vormt een goede basis voor open communicatie over financiën. Door samen toegang te hebben tot hetzelfde geldpotje, wordt de kans op misverstanden en onduidelijkheden veel kleiner!

2.    Efficiëntie

Een gezamenlijke spaarrekening is me toch een Potje handig! Met een gezamenlijke spaarrekening is het veel eenvoudiger om budgetten te beheren. Alle spaarders hebben real-time toegang tot de financiële situatie, waardoor samen plannen en budgetteren ineens veel sneller en eenvoudiger is! Er is ineens veel meer discipline aanwezig en ook verminder je het risico op impulsieve uitgaven als je bijvoorbeeld de boodschappen voor een etentje moet bekostigen. Dit is wat er in de geldpot zit, dus dit is wat we kunnen uitgeven. 

Lees hier hoe een gezamenlijke geldpot, sparen voor Laura, zoveel makkelijker maakte! 

3.    Gezamenlijke doelen bereiken

Of het nu gaat om het sparen voor een gezamenlijke vakantie, het kopen van een huis of het investeren voor de toekomst. Een gezamenlijke spaarrekening biedt een gestructureerde manier om gezamenlijke doelen te bereiken. Je versterkt de band om samen met je vrienden of je partner te sparen voor een gemeenschappelijk doel! En door samen te sparen kunnen jullie wildste dromen uitkomen! Lees hier hoe een vriendengroep een vaag idee omzetten in concrete plannen en hoe zij 3 ton spaarden voor hun droomvakantie in 2045! 

4.    Financiële veiligheid

Een wasmachine die ineens stuk gaat? Of energiekosten die deze winter net iets hoger uitvallen? Een gezamenlijke spaarrekening biedt jou het financiële vangnet dat je nodig hebt. Door samen te sparen en dan pas te kopen, onder het mom van Save Now, Enjoy Later, voorkom je daarnaast dat je in de schulden komt. Je hebt allen toegang tot de middelen, waardoor stress en druk in moeilijke tijden wordt verminderd. Ook is het voor elk individu gemakkelijker om zijn of haar financiën bij te houden, aangezien de gezamenlijke uitgaven netjes gescheiden zijn.

5.    Minder administratieve rompslomp 

Een gezamenlijke spaarrekening geeft veel minder administratieve rompslomp. Het is direct duidelijk wie wat in het digitale spaarpotje heeft gestopt. Er is geen achteraf gedoe meer met het sturen van betaalverzoeken en je hoeft je ook geen zorgen meer te maken dat je een betaalverzoek vergeet uit te sturen of hem vergeet te betalen. 

6.    Versterking van jullie vriendschap

Geld en financiën zijn helaas nooit echt het meest makkelijke en leuke onderwerp om over te praten. Terwijl het sparen naar een doel juist super leuk is. Als je samen een potje aanmaakt en spaart voor bijvoorbeeld een vakantie, dan beleef je al voorpret. Je kijkt er naar uit en ziet het saldo pot steeds maar stijgen. Het geeft de groep een gezamenlijk doel voor ogen. Dit kan de dynamiek van de groep sterk verbeteren! 

Gezamenlijke spaarrekening

Kortom, wij juichen iedereen toe een gezamenlijke spaarrekening te openen! Wist je dat je met Potje voor verschillende doelen samen kunt sparen door een gezamenlijk geldpotje te beheren?! 

Potje biedt een gezamenlijke geldpot, een alternatief voor de gezamenlijke spaarrekening bij je reguliere bank. Met een Potje kun je met meerdere mensen tegelijk sparen voor een gemeenschappelijk doel en dat ook nog eens tegen veel lagere kosten dan bij de bank! Een potje is heel simpel aan te maken en na het behalen van het doel ook weer op te heffen. Heel simpel en geen gedoe! 


Laten we samen sparen om samen sterker te staan!
Maak hier jouw gezamenlijke geldpotje aan!

Related articles

Privacy betaalverzoek
Geld ophalen zonder je bankgegevens te delen 

In de moderne digitale wereld wordt ons leven steeds gemakkelijker gemaakt. Elke dag...

Geld sparen tips
80 tips en tricks om een Potje te besparen

In deze dure tijden willen we natuurlijk een potje besparen waar we dat...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website